0
0
0
s2smodern

Да, нова локация, нов късмет за най-големия български винен форум в България - DiVino.Taste. От 23 до 25 ноември тази година зала 5 на Интер Експо Център София ще се превърне в най-голeмия дегустационен салон на България.

Осмото издание на DiVino.Taste започва утре (23 ноември) в 16 часа на и ще продължи до 18 часа на 25 ноември. През този уикенд, над 70 производители се събират под един покрив, за да представят заедно модерното лице на българското вино.

Освен традиционната изложбена част с дегустации, DiVino.Taste 2018 предлага изключително разнообразна програма от майсторски класове, лекции и презентации. Повечето класове са заети, но все още може да пробвате късмета си. Лектори са най-ярките звезди във виното, световни авторитети и талантливи уайнмейкъри и сомелиери.

За първи път по време на DiVino.Taste ще може да научите повече за качествената система на германските вина, да дегустирате вина от Грузия до Шампан, емблематичната испанска Риоха и Фриули в Северна Италия. Винената обиколка на света ще завърши в Австралия, с приключение из най-великите тероари на този континент.

DiVino.Taste 2018 ще изненада и с майсторски клас за студено пресования зехтин! В това невероятно изживяване ще ви потопи Анна Петкова, сертифициран сомелиер по зехтин в International Culinary Centre и Olive Oil Times Education Lab в Ню Йорк.

Премиерите по време на DiVino.Taste 2018 не свършват дотук. За пръв път в България ще бъдат представени с дегустация чаши Riedel, определени специално за три от знаковите български червени сортове – мавруд, широка мелнишка лоза и рубин.

Тазгодишното изданието отново ще събере над 70 български винопроизводители, представящи на вниманието ни избор от над 500 от най-добрите български вина. Вината, които са ви впечатлили, ще се продават в специално изградения за събитието магазин Casavino.