0
0
0
s2smodern

Винария е доайен на винените изложения и като такъв е единствено редно да се интересуваме от опита на най-зрелите. „Винария 2018“ държи на традициите и ще се проведе от 21 до 25 февруари в Международен панаир Пловдив, биейки туш за новата реколта вина, които чакат своя дебют. Очакваме да дегустираме постиженията на над 50 изби, в това число малки серии на бутикови български винарни, както и вина от Португалия, Франция и Италия.

С крак с търсенето, „Винария 2018” ще покаже по-богат асортимент от високо алкохолни продукти като уиски, коняк, узо, и повече видове плодови ракии. Обещано е сред изложителите да открием изделия на дестилерии от Сърбия, Черна гора, Босна и Херцеговина, както и стари марки шотландско уиски.

Интересен факт: „Винария 2018“ ще е домакин на първият и единствен в света бял коняк с името „Антарктика“, който запазва качествата си дори при минусовите температури на полюсите. Конякът с цветисти аромати и плътен вкус е дело на французите от дестилерия „Годе”. Ние все пак се надяваме да го опитаме при положителни градуси в компанията на предмартенското слънце.

Както в последните няколко издания, Винария ще се проведе успоредно с изложението за храни и гурме специалитети „Фудтех 2018“. След като оцените подобаващо от 150 до 300 амюз буша, не забравяйте да опитате крушовият коняк и конякът за храносмилане с вкус на портокал.

А сега, добрата новина, достигаща до вас благодарение на експертите: Виното от 2017 г. ще бъде на изключително високо ниво, тъй като по качество гроздето е в топ 5 за последните три десетилетия. Е, казах ли ви, че всички сме за Пловдив?!