0
0
0
s2smodern

А вие?

За много години!

Да кажеш, че притежаваш шато във Франция е като да се снимаш с бутилка Petrus без да си опитал, но не и този път! Причината да ви занимавам с вълненията си е, че Château de la Motte-Chandeniers се оказа едно от най-красивите създадени от човека неща за мен и възможността да си взема поне един дял от него ми се стори гениална. Дори замъкът, вдъхновил логото на Дисни със звънкото име Neuschwanstein Castle, не е толкова вълшебен, пък и баварците си се грижат доста добре за него. Вижте Château de la Motte-Chandeniers:

А? В Ъ Л Ш Е Б Н О!!!

Създаден е през 13-ти век, превземан е два пъти от англичаните, бил е обграден с лозя (основен аргумент да видите потенциала му) и е преживял ужасен пожар. В момента замъкът е почти разрушен и е превзет единствено от зеленина, но не е загубил очарованието си. Château de la Motte-Chandeniers е сменял собствениците си многократно и само преди дни това се случи отново. Организацията Adopte un château Dartagnans успя да откупи имота през платформата и да създаде начин той да се управлява от всички дарители, повярвали в идеята, че могат да върнат живота в Château de la Motte-Chandeniers.

Хора, които не вярват, че културата е паметник и могат да направят чудеса с този паметник на културата, независимо къде по света се намират. Повече за проекта можете да научите тук. Приключването му беше успешно и се събраха три пъти повече средства от желаното, за да бъде откупен замъка. Останалите средства ще се използват за реставрацията му. След дарението получавате и имейл с потвърждение на чист френски, който, ако не говорите френски като мен, приемате с фразата „Ле фуф!“ Следващата стъпка е да се организирате и да огледате собствеността си с елегантен road trip из Франция. Разбира се, колата би била Ситроен Се Ъ (C1, да няма объркани).

Ако и вие искате да си осиновите шато през 2018, организацията Adopte un château (Adopt a castle) работи по много проекти във Франция.

С това ви пожелаваме годината да бъде вълшебна, добре балансирана, с кадифени танини и дълъг финал!