0
0
0
s2smodern

Salon de Vin и Gastronomix предизвикват сетивата ни

Натовареният с винени събития ноември пак е тук и от рано започваме да се подготвяме с информация какво може да посетим, за да се държим в течение с последните тенденции и продукти в индустрията.

Една седмица преди DiVino Taste 2016 Интер Експо Център открива 15-тото издание на изложението “Салон на виното” (a.k.a “Salon de vin” за фракофоните), което ще ни срещне колективно с български и чуждестранни винопроизводители и търговци и техните нови предложения.

Между 9-12 ноември в ИЕЦ – София ще имате възможността да се посетите щандовете на редица български изби, които освен най-добрите си вина, са подготвили информация за местните ни сортове и потенциалът за отглеждане на лозя в определени райони на България.

Освен български винопроизводители, в “Салон на виното” ще се включат и брандове от страни като Италия, Франция, Унгария и Македония, а посетителите ще могат да участват и в поредица дегустации на вина от Южна Африка. Организаторите обещават да ни запознаят с винарска изба Шалкенбош - една от най-старите изби на Южна Африка, създадена още в средата на 18 век.

Паралелно със “Салон на виното” ще се проведат и изложенията, посветени на хранително-вкусовата промишленост “Месомания”, “Булпек”, “Светът на млякото” и “Интерфуд & Дринк”, и за хорека сектора – “Сихре”.

Харесахме и идеята в рамките на “Сихре” да се проведе и новият професионален кулинарен форум “GastronomiX”, който позволява на български и световни авторитети в професионалната кухня и ресторантьорството да предадат своите знания и опит на свои колеги, успоредно с това популяризирайки българската висша кухня.

Ако това е “вашата чаша чай”, не пропускайте “GastronomiX 2016” с начален час на демонстрациите и лекциите в 10:00 ч. Демонстрационното готвене е със свободен достъп за гостите на Сихре 2016. Кулинарното си превъзходство ще демонстрират световни и български шеф-готвачи и експерти.

Повече информация за всички събития от 7 до 12 ноември може да откриете на сайта на изложението.

Bon appétit et santé!