0
0
0
s2smodern

Стинг и Прованс отбелязват рождения ден на Домейн Бойар

Месец май е толкова наситен с винени мероприятия, че само като се замислим, потреперваме нервно ще можем ли да обходим всички. Едно от сигурните събития в календара ни е Spring Wine Tasting, което ще се състои на 11 май в залите на Sofia Event Center в Paradise Mall от 12:00 ч. до 21:00 ч. – вино, shopping and things can hardly get better.

Всъщност, могат! Форумът, организиран от „Домейн Бойар Интернешънъл“ по случай 25-годишнината на компанията предвижда програма, на която един истински винен любител трудно би могъл да устои. Освен дегустацията на над 100 отлежали и млади реколти от винени дестинации като Франция, Италия, Чили, Нова Зеландия, Австралия и Южна Африка, както и лимитирани реколти от вината на „Домейн Бойар”, събитието предлага на вниманието ни и няколко интригуващи майсторски класове. На нас ни беше достатъчно да чуем името Стинг, за да капитулираме окончателно.

Още през 2011 г., когато с лепкави пръсти поднасяхме богоговейно цветя на рок легендата на Герена (ах, класата!), знаехме, че Стинг много преди нас е изпълнил мечтата да притежава имение в Тоскана.


©Spring Wine Tasting

Пет години по-късно Стинг вече произвежда собствени вина, които ще може да дегустираме за пръв път в България в ексклузивната компания на Ралф Хьогер, експорт мениджър на Tenuta il Palagio – тосканското имение на музиканта - в рамките на майсторския клас „Вината на рок легендата STING за първи път в България”. Вината, които ще имаме честта да опитаме, носят имената на някои от най-емблематичните песни на Стинг: When we dance Chianti DOCG 2013; Casino delle vie 2012; Sister moon 2012 – Super Tuscany; Beppe! Rosato IGT 2015. Това си е истински "message in a bo-o-otle"!


©Spring Wine Tasting

В рамките на еднодневния форум Spring Wine Tasting ще се проведат още четири майсторски класове:

  • „Хитът сoвиньон блан от Нова Зеландия – защо са толкова различни?” - клас с дегустация на шест сортови вина, разкриваща тайнството защо и как новозеландският совиньон блан печели толкова верни фенове в световен мащаб. Лектор е Тимъти Фогърти, вицепрезидент на Constellation Europe за Близкия Изток и Африка.
  • „Как едно вино се превръща в бестселър или какво се крие зад успеxа на супербрандовете от Новия свят” - Бен Джордаан, уайнмейкър на Kumala (ЮАР) отговаря на всички въпроси, свързани с маркетинга, добрата визия и съдържанието на една бутилка вино.
  • „Сериозни вина през розови очила” – клас с дегустация на шест розета от Лазурния бряг. Провансалските розета ще бъдат представени от трима водещи френски винари. Вината, които ще се дегустират в рамките на майсторския клас, са Ludovic de Beausejour Emma Rose 2015 – AOP Cotes de Provence и Château de Berne Les Oliviers Rose 2015 - AOP Cotes de Provence от страна на Chateau de Berne; Magali Signature Rose 2015 - Cotes de Provence и Confidentielle Rose 2015 – Cotes de Provence, La Londe от Domaine Saint Andre de Figuiere, както и La Chapelle Rose 2015 – Coteaux d’Aix-en-Provence и Classic Rose 2015 - Coteaux d’Aix-en-Provence от емблематичното Château Pigoudet.

  • ©Spring Wine Tasting

  • Не може да пропуснем да споменем, разбира се, и българското присъствие. Едни от най-качествените вина на организатора ще бъдат дегустирани в майсторския клас „25 години Домейн Бойар”, воден от енолозите на Изба Кортен и Домейн Бойар Капка Георгиева, Росен Георгиев и Димитър Панов. Това ще бъде впечатляващо!

Билети за събитието и всеки майсторски клас могат да бъдат закупени онлайн тук.