0
0
0
s2smodern

По-eXcentric-чно от всякога!

Музика и вино… тези три неща! С огромно удоволствие ви представям този купаж от Мерло, Каберне Совиньон, Сира и Каберне Фран на изба Меди Валей, който (ехеее!) можете да намерите и при нас.

Помолихме Иван Лечев за едно по-лично представяне на виното му:

„Този продукт много се доближава до това, което аз лично харесвам във виното с уговорката, че бих го оставил да отлежи още една година за омекотяване на танините. Целият букет на купажа е направен с много усет и е изключително балансиран. Дъбът, който се долавя, е толкова на мястото си в цялата комбинация от вкусове и аромати, че просто не е за вярване (усмихва се). Ще отворя една скоба, че първото вино на Стойчо [Стоев], което аз съм опитвал беше Синтика от 2008-ма година. Имам няколко бутилки и виждам, че майсторството на този човек не се променя през годините. Той знае какво прави и го прави по един страшно убедителен начин. Когато говорехме да създадем нещо заедно, аз, без да искам да проявявам недоверие, му казах „Човече, дай все пак да го опитам.“ Той ми изпрати три бутилки без етикет, отворих едната и му се обадих наистина след половин час: „Правим го без капка съмнение.“

Официалното представяне на проекта се състоя вчера, 13.04.2016 г. и ако една снимка се равнява на хиляди думи, то това видео за „героите в тази винена приказка“ (китаристът Иван Лечев и енологът Стойчо Стоев) по думите на Димитър Костов, трябва да ви каже всичко:

Подобен тип проекти са често срещани в развитите „винени“ държави, но все още са новост у нас, придобивайки все по-голяма популярност. Най-честата критика към тях е, че са продиктувани от нечие его, защото с такъв проект човек казва „това е моето вино“. Личното ми мнение като автор на подобен проект, е, че егото е неизбежен компонент, доколкото то се равнява на идеята за авторство, но се простира до външната страна на бутилката. Следва виното и мигът, в който всеки остава сам с него, личните си вкусове и предпочитания. В един такъв личен момент харесахме това вино и решихме, че си заслужава да го споделим с вас. То е произведено в Меди Валей в лимитирана серия от 2016 бутилки, които само след представянето му със сигурност вече са значително по-малко :). Автор на етикета е Йордан Желев.