0
0
0
s2smodern

BIWC 2016

Четирима Masters of Wine идват в България като съдии на BIWC 2016. Петото юбилейно издание на BIWC ще ни срещне с четирима Masters of Wine и, честно казано, нямаме търпение да ви ги представим.

Двама от тях вече сме ви показвали на „страниците“ ни: Константинос Лазаракис (Konstantinos Lazarakis) MW от Гърция, с когото ви запознахме във видео интервю http://enosiasti.bg/index.php/lica-na-vinoto/285-konstantinos-lazarakis-master-of-wine (Председател на журито на BIWC) и Янис Каракасис (Yiannis Karakasis) MW – вторият гръцки (и балкански) MW и наш преподавател в WSET, Атина. Последно видяхме Янис Каракасис в Пловдив на представянето на Майсторския клас “Xinomavro on Fire: Exploring the Terroirs“ и добрата новина тук е, че освен като жури, някои от присъстващите MWs ще се включат в програмата на фестивала с майсторки класове, обещават организаторите.

Новите лица за нас са Кеничи Охаши (Kenichi Ohashi) MW - единственият японски Master of Wine и експерт по саке - и американката Рoбин Кик (Robin Kick), MW – консултант, базирана към момента в Швейцария. Престижът на тези личности придава значима тежест на медалите и скоро много балкански производители ще потропват нервно с крак в очакване на наградите. Наше основно притеснение остава дали ще можем да посетим всички лекции и майсторски класове, но обещаваме да ви информираме за програмата на всички съпътстващи събития съвсем скоро. Последно, но не на последно място, да не забравяме, че фестивалът ще ни даде отлична възможност с пролетно настроение да опитаме прекрасните вина на Балканите. Среща в Гранд Хотел София на 28-ми и 29-ти май!