0
0
0
s2smodern

5 години не стигат

Балканският международен винен конкурс (BIWC) става на 5 години, с което ви напомняме да си запазите датите 28-ми и 29-ти май за два вълнуващи винени дни в Гранд Хотел София. Тази година съвсем спокойно очаквайте много силно жури и още по-интересни майсторски класове и лекции.

Като всеки значим винен конкурс, и BIWC се развива и с нови съпътстващи събития, целта на които е да популяризират балканските вина и винени региони на други пазари. На 21-ви март за втори път създателите на събитието съвместно с ONAV - престижната италианска организация на сомелиерите - организират Grand Balkan Wine Tasting в Палацо Империале, Генуа, Италия. На него ще бъдат представени вината на 24 изби от Балканите, 10 от които са български и включват Братя Минкови, Виа Верде, Вила Ямбол, Едоардо Миролио, Изба Съединение, Катаржина естейт, Синтика, Tера Тангра, Тохун и Шато Асена. Има и силно участие от Румъния, Хърватия, Македония и Турция. Вината се представят пред търговци, сомелиери, енолози, ресторантьори и собственици на винени магазини, а интересът към региона в Италия е изненадващо висок.

Съпътстващите събития на винените конкурси постепенно се превръщат в съществена практическа част от тях. Ако фестивалната част на конкурса дава възможност на участниците да се срещнат с крайните си клиенти, то тези събития са посветени изцяло на създаването на B2B контакти. Според кратката ни консултация със сомелиери, представени в този си формат, вината не са извадени от контекст и могат да станат част от винена листа или портфолио на търговец, като заедно съставят един по-атрактивен и голям винен регион.

Скоро ще ви разкажем повече за майсторските класове и лекциите, които са любимата ни част от фестивала, а засега можете да разгледате програмата на събитието и да си запазите билети за двата дни с открити дегустации.