0
0
0
s2smodern

Пет гледни точки

Този месец дръзко и ребром ще ви запознаем с комерсиалното лице на винената индустрия у нас. Ще засегнем неприятни теми и ще прочетете много откровения, които се надяваме да накарат повече хора да работят за подобряването на средата, в която се срещат производители и клиенти. Ще ви покажем пет различни гледни точки на пет различни типа търговци. Постарали сме се да открием положителни модели на работа, които водят до добри финансови резултати и, отново, по-добра, по-разбираема, по-прозрачна и по-позитивна среда.

Всичко започна с една бутилка вино, която струва 22 лева в магазин, но намерихме на цена 30 лева във винената листа на столичен ресторант. По стъпките на тази бутилка с минимална надценка стигнахме до места, на които не предполагахме, че ще отидем. Благодарим на тази бутилка вино и другите, които последваха! Обещаваме да е интересно, а хората, с които ще ви срещнем са:

  1. Живко Джамяров – собственик на ресторант Soul Kitchen, избрал да предлага изключителни вина с малка надценка в уютна обстановка;

  2. Димитър Костов – главен търговец на винарска изба Меди Валей, който ни показа гледната точка на една малка изба, бореща се за позиции с много малки играчи от различен калибър;

  3. Димитър Николов – сомелиер и търговец на вино, създател на Apollowine.com и посветил усилията си на това да развива онлайн търговията с вино у нас;

  4. Асен Георгиев – запознаваме ви с една от специализираните вериги за продажба на вино у нас - Vinello, както и един от големите вносители на вина – VAYK Wines.

  5. Александър Мандур – представяме ви едни от най-големите и доказали се дистрибутори на вино - Меик - 98.

Всички те имат различни клиенти, различни проблеми и различни тактики за разрешаването им. Често работят един с друг от противоположните страни на транзакцията „продажба на вино“. Смело може да кажем, че тези личности са сред хората, които плавно успяват да направят качественото вино в България по-достъпно за нас, потребителите, като тази достъпност успява да надмине ценовото измерение и да се изрази в отношение към потребителя.

Надяваме се да успеете да извлечете полезното и да научите повече за пазара на вино у нас от, сигурни сме, хората които движат и променят тази индустрия.