В изследване на „бленда” от вино и комуникации
Особено щастливи сме да съобщим, че 8-та ежегодна Digital Wine Communications Conference (DWCC) ще се проведе в Пловдив между 23-25 октомври 2015 г. Това е единствената международна конференция, посветена на сближаването на виното и на интернет комуникациите, а вие сте добре дошли да се сближите и да разгледате уебсайта на събитието.
...и се снимат! Освен сезонът на дините, лятото е и началото на няколко нови проекта за Еносиасти. Първият – нашия онлайн магазин – вече е достъпен за всички, които обичат хубавото вино в лимитирани серии, а вторият е предмет на този кратък, но изпълнен със съдържание пост.
Oh là là et voilà!
С огромно удоволствие ви представяме новия електронен магазин на Еносиасти! В него ще намерите 12 уникални вина, които не само обичаме, а настояваме да направим достъпни за повече хора. Всяко вино е представено лично от енолога, който го е създал, с което преодоляваме разстоянието между крайния потребител и автора :) на едно вино.
Поради завишения интерес, The Wine & Spirits Professional Centre (WSPC®) в Атина ще предлага всички WSET нива вече и на английски език. На 12 септември 2015 г. започва първо ниво за WSET квалификация (WSET Level 1 Award in Wines). Курсът е с продължителност 13 часа и е отлична отправна точка за опознаване на различните стилове вина, комбинациите им с храна, както и условията за съхранение и поднасянето им. Двудневният курс включва семинар с дегустации с продължителност от по 5 часа, завършващи с изпит от 2,5 часа. Първо ниво се провежда удобно през уикенда, така че имаме още по-малко причини да се двоумим.
На 9 юни в 18:00 часа стартираха 72-та часа, в рамките на които може да посетите интересна изложба, поместила се в блога ни заради връзката си с виното и желанието да препоръчваме стойностни неща!
Двете винарски изби – българската Едоардо Миролио и сръбската Matalj Winery си поделят Златния Трофей на Балканския винен конкурс (BIWC) 2015. Това е прецедент в четиригодишната история на конкурса, но компетентното жури е гласувало категорично и за двете вина – естествено пенливо вино Special Selection Pinot Noir & Chardonnay 2005 специална селекция на Едоардо Миролио и червеното Kremen Kamen Cabernet Sauvignon 2012 на Matalj Winery.
Как изглежда новата страница от кариерата Ви като уайнмейкър?
Динамична, богата емоционално и предизвикателна. Ако бях атлет - дисциплина скачане с препятствия. Ако бях художник - импресионист с умението да хваща играта на светлината в нейните различни състояния. Но аз съм уайнмейкър. Не по-различно от всяка нова година. С притеснение, молитва за добра реколта! В моя занаят това важи за всяка реколта - силно вълнение и силна вяра, че ще успееш да бъдеш в хармония с природата и Бог, за да вземеш най-доброто от „даденото ти”.
…Еносиасти стават на…