Оказва се, че съществуват 6 вкусови профила, с които може да експериментираме и да развиваме собствени вкусови комбинации. В тази статия ще разгледаме основните вкусови профили на комбинациите между вино и храни, както и един пример за регионална комбинация и защо тя винаги е добър вариант. Научете се да комбинирате храната с виното като професионален сомелиер.
“Memories… pressed between the pages of my mind.
Memories, sweetened through the ages just like wine…
Memories, memories, sweet memories!”
Заобиколени от тонове козунаци и боядисани яйца, се замислихме какво здравословно да направим, за да си възвърнем формата след празниците (очевидно тук става дума за коледните празници, тъй като от 2011-та насам не сме правили нищо активно). На помощ се притекоха приятели, които ни изпратиха това:
В част 2 опознаваме отблизо три от любимите червени сортове.
Посетихме Винария 2012 на втория ден от изложението – петък. Надявахме се еуфорията по откриването да е отшумяла, тълпата да се е поразмила, а изложителите да не са все още достатъчно отегчени, за да общуват приятно и информативно. Работен ден е и с искрено желание се захванахме за работа, защото ви обещахме да споделим личните си впечатления от Винария.
Влюбени сме в близката комуникация между нас и вината, които пием. Влюбени сме в различния им характер, цвят, тяло. Обичаме и началото им, и развитието им, и завършека (макар че тогава винаги малко тъжим заради раздялата).
• Ако ви се е случвало да опитате хубаво вино, но със затруднение разграничавате ароматите в него…
• Ако искате да развиете възприятията си по отношение на дегустацията на вино…
• Ако искате да блеснете с познания пред приятелите си по маса (хайде, хайде)…
• или ако просто искате да обогатите речника си с описателни за виното, които не сте и подозирали, че съществуват…