0
0
0
s2smodern

Започнаха строителните работи по изграждането на жилищна сграда в Токио, предназначена специално за почитателите на виното в Япония. Тя ще разполага с винен бар и бистро на приземния етаж, както и сомелиер на разположение на обитателите 24 часа в денонощието.

Това е луксозна концепция за сериозни енофили. Десететажната сграда, която трябва да бъде завършена през септември 2013 г., ще включва 18 апартамента, повечето от които с площ около 40 кв. метра. Знаем, че пространството в Япония е силно ограничено.

Новата сграда, наречена “Shibuya Shinsen Wine Apartment Project” ще задоволява фантазиите на всички любители на виното. Освен собствен винен бар и бистро, постоянно присъстващият сомелиер ще изпълнява функцията на винен консиерж.

Какви са част от задълженията му? Да бъде на разположение на обитателите на Shibuya Shinsen Wine Apartments с единствената цел да им предлага най-добрите продукти, да организира вечери и други мероприятия, съчетани с подходящото вино. Всеки обитател може да наеме декантери, чаши за вино и всякакви други релевантни пособия.

Освен това, в град, където жилищното пространство е лукс, сградата предоставя още един бонус – подземна изба, в която могат да се съхраняват 10 000 бутилки вино.

Апартаментите могат единствено да се наемат и не се продават.

Проектът на Bordeaux Wine Bank е дело на японския архитект Кейджи Ашизава и е консултиран от Ишида Хироши – един от топ сомелиерите в страната.