0
0
0
s2smodern

#winelover against cancer

Балканският международен винен конкурс и фестивал BIWC 2017 винаги е бил едно от по-интригуващите винени събития в България, което предлага добавена стойност на винения свят. Шестото му издание прави крачка пред останалите и ни дава възможността да се замислим за истински важните неща.

Тази година BIWC ще се проведе от 1 до 4 юни в Гранд Хотел София и ни докосва с участието си в кампания против рака на гърдата, която върви в целия свят под мотото #winelover against cancer. Основната й цел е повишаване на осведомеността и начините за превенция на заболяването. Ракът на млечната жлеза е най-често срещаното онкологично заболяване при жените както в световен мащаб, така и в България. Според Националния раков регистър всяка година диагнозата се поставя на приблизително 4000 българки. Така че, да, всички трябва да имаме отношение!

Изложението ще ни помогне да се включим в кампанията като закупим специални фанелки, средствата от които, заедно със средствата от продажбата на билетите за BIWC 2017, ще бъдат разпределени за пациенти, които преминават лечение или се нуждаят от такова.

Само две години след старта си през 2015 г., #winelover against cancer вече анагажира с каузата си над 20 000 души от цял свят. В подкрепа на кампанията се обявяват и Balkan Fashion Week, които ще излъчат старта на кампанията на живо от София към Пaриж, Бaрселона, Ню Йорк и други столици на модата.

Във винената си част, BIWC 2017 ще събере четирима топ Masters of Wine. Това са председателят на журито Константинос Лазаракис MW - Гърция, Каролайн Гилби MW – Великобритания, Кристи Кентърбъри MW– САЩ и Род Смит MW – Франция.

Фестивалната част на BIWC 2017 ще се проведе в градината на Гранд Хотел София на 3 юни (събота) от 13:00 до 19:00 часа и на 4 юни (неделя) от 12:00 до 18:00 часа. Билети може да закупите онлайн или на място. Не забравяйте да следите официалния сайт на събитието, в което скоро очакваме подробна информация за майсторските класове и съпътстващата програма.