0
0
0
s2smodern

Get your spirits up!

В стремежа си да се развиваме и да подобряваме средата, този април ви представяме нещо, което не е предлагано до момента в България: WSET LEVEL 2 Award in SPIRITS. Запретнахме ръкави и благодарение на CASAVINO, WSET Global и, несъмнено, на един от най-забележителните професионалисти в бранша, Артур Негеле това е възможно.

WSET LEVEL 2 Award in SPIRITS дава задълбочени знания и световно признат сертификат в сферата на спиртните напитки, а Артур Негеле, освен сертифициран преподавател за курса, е и един от водещите recipe makers на джин и ром с света, член на The Gin Guild и жури в много престижни международни конкурси. Като бонус към курса, Артур ще предложи и едночасова сесия за мискиране на коктейли и, честно казано, само това в неговата компания си струва, за да кажете на всички, че ще сте заети на 8-ми и 9-ти април. И така, няколкото “К”-та и две “З”-та:

 • Какво: WSET LEVEL 2 Award in SPIRITS
 • Кога: 8-ми и 9-ти април (събота и неделя)
 • Къде: гр. София, кв. Редута 
 • Записване до 24- ти март: 990 лв.

Местата за ограничени. За въпроси не се колебайте да ни потърсите ТУК като е възможно да откриете най-често задаваните и в тази секция:

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

Трябва ли да съм преминал/а през ниво 1, за да се явя на ниво 2?

Не, не е необходимо, стига да имате базови познания за процеса на дестилация и основните спиртни напитки. Нивото е насочено към търговци, бармани, сомелиери, ресторантьори, хора от индустрията и сериозни ценители на високоалкохолните напитки, които искат да задълбочат професионалните си познания и да имат международно признат сертификат.

За какво мога да използвам сертификата?

При успешно преминаване на изпита, получавате своят сертификат и значка за завършено второ ниво до няколко седмици. Това е световно признат професионален сертификат, удостоверяващ познания в сферата на спиртните напитки.

Каква е разликата между WSET Level 2 Spirits и WSET Level 2 Wine and Spirits?

WSET Level 2 Wine and Spirits поставя фокус върху виното, докато WSET Level 2 Spirits е изцяло насочен към спиртните напитки и предлага много по-задълбочена информация за тях в рамките на два пълни учебни дни.

Какви са темите, включени в курса?

 • Представяне, международния пазар на спиртни напитки: водещи брандове, стилове, фактори на влияние и социална отговорност
 • Ще усвоите системния подход за дегустация на спиртни напитки на WSET
 • Производствени методи
 • Водка, джин
 • Ликьори
 • Ром
 • Текила
 • Плодови дестилати
 • Ирландско и шотландско уиски
 • Ден първи приключва с 60-минутна сесия за миксиране на коктейли, в рамките на която ще може да приложите теоретичните си познания на практика. 

Как мога да се подготвя за курса?

Получавате учебните си материали за курса 10 дни преди провеждането му, като е препоръчително да започнете да ги четете и изучавате веднага след това. Изпитът в края на втория ден е сериозно предизвикателство в случай, че не сте усвоили материала предварително. Най-вече елате с отворено съзнание, желание за научаване на нова информация и готовност за миксиране на коктейли. Ще срещнете много хора със сходни професионални интереси и един изключителен инструктор.

Трябва ли да говоря английски, за да премина курса?

Задължително трябва да владеете английски на много добро устно и писмено ниво. Курсът се преподава изцяло на английски език, като изпитът на WSET също е на английски.

Къде ще се проведе курсът?

В град София, кв. Редута, ул. Виница 5-7, офис 1 в зала за обучения.

Подробна програма на събитието