0
0
0
s2smodern

Отворете сърцата си за вино на 11 и 12 февруари

Наближава 14 февруари и вълни от шоколад и вино се разбиват в екраните ни, докато не ни стане байгън. Някъде трябва да се празнува! А после ще се тагваме във фейсбук и ще си сравняваме букетитие, чашите, кувертите. Влюбените не ги мислим - оставяме любовта да им пърха с мигли от някое задушевно сепаре. Ние искаме да се погрижим за ония, които залагат на Трифон, зарязват всичко друго и се отдават на виното.

Както повечето от вас знаете, Мелнишкият регион, освен област по пътя за Гърция, е отлична винена дестинация. Той е и един от най-будните винени региони в България, който полага похвални усилия да се промотира пред света.

В рамките на една така инициатива, избите в Мелнишкия регион ще отворят врати за посетители в периода 11-12 февруари 2017 г. В Дните на отворените врати ще се предлагат винени турове, чиято цел е да ви запознаят с винопроизводството, различните винени сортове, традициите на Мелнишкия регион и да отговорят на всякакви въпроси (по темата).

Пригответе се за вино. Така останалото като ритуали по зарязване на лозите, фолклорни програми и други изненади ще се приемат на драго сърце!

Избите, които може да посетите са:

Организаторите препоръчват да се свържете предварително с всяка изба, за да заявите посещението си.

Ако всичко това не ви е достатъчно, може да съчетаете обиколката из избите с посещение на Фестивала на Мелнишкото Вино „Златен Грозд“. Още идеи за хубаво изкарване търсете на страницата на Мелнишките Винените Маршрути, а разположение на всички изби в региона ви онагледяваме пак благодарение на старанието на местните винопроизводители и тяхната карта.


© Мелнишки Винени Маршрути

Планирайте смело. Вследствие на някои видими резултати Мелнишкият регион е лесно и бързо достъпен. Консумирайте с мярка и удоволствие и нека пазникът ви донесе само радости! Така ще можете на самия 14-ти да кажете на някого „Обичам те”.