0
0
0
s2smodern

25% ръст на продажбите на вината, спечелили медали от CMB

УЧАСТИЕ

Започна събирането на мостри за Concours Mondial de Bruxelles (CMB) 2017, който тази година ще се проведе във Ваядолид, Испания от 5 до 7 май. CMB е най-големият световен винен конкурс по брой мостри. Крайният срок за регистрация и за изпращане на мостри на червени, бели, розе или био вина е 17 март 2017 г. Вината ще се оценяват от над 320 журналисти, търговци, енолози и сомелиери от 50 държави. Цената за участие с един вид вино е 150 евро, като за всяка следваща мостра таксата намалява.

Две интересни нови категории, които ще бъдат оценявани тази година в рамките на конкурса, са "Био или биодинамични вина" (Organic and Biodynamic Wines) и "Стари реколти" (Old Vintages).

Ако желаете да премерите сили със световни производители, може да се регистрирате директно през сайта на конкурса. Мострите се изпращат у нас, на адрес: M&M Militzer & Muench BG, София 1336, ул, Андрей Германов 11.

Дъщерният конкурс за високоалкохолни напитки Spirit Selection by Concours Mondial de Bruxelles също започва набирането на мостри от 1 февруари 2017. Крайната дата за изпращане на проби (2 бутилки за проба) е 23 юни 2017 г. Самият конкурс ще се състои от 22 до 24 август 2017 г. в Серена, Чили. Може да се регистрирате на сайта на събитието, а крайните резултати и оценките ще бъдат публикувани онлайн на 4 септември 2017 г.

ПОЛЗА

След големият успех на българските вина на миналогодишното издание на CMB в Пловдив България беше класирана на 2-ро място във влиятелната класация на Wine Enthusiast - Top Wine Destinations 2017, а домакинството на страната ни през беше отразено в множество международни публикации, което ефективно допринася за налагането ни като страна-винопроизводител. Вината, спечелили медали от конкурса, са обект на засилен медиен и търговски интерес, като големите търговски вериги в Европа отчитат около 25% ръст в продажбите на наградените вина от СМВ.

БОНУСИ

За всички медалисти Concours Mondial de Bruxelles организира специална програма, посещавана от най-важните търговци и най-влиятелните винени журналисти. Програмата за тазгодишното издание ще включва събития в Бенелюкс, Франция, САЩ, Япония и Китай – дестинации, които стават все по-атрактивни за износ на българско вино.