0
0
0
s2smodern

New Wines of Thrace представя България на Hong Kong International Wine & Spirits Fair и ПроВайн Шанхай

Българската асоциация на износителите на вино (БАИВ) ще покаже български вина на на изложенията ProWien Shanghai от 7 до 9 ноември и Hong Kong International Wine & Spirits Fair от 10 до 12 ноември 2016 г. в рамките а промоционалната си кампания New Wines of Ancient Thrace, надявайки се на голям успех на най-важния азиатски пазар.

През 2015 г. България е изнесла 400 000 литра за Китай, нареждайки се на 5-то място в света по най-висока средна цена на този пазар, а по отношение на изнесеното вино като количество, страната ни се нарежда на 17 място.

Hong Kong International Wine & Spirits Fair и ProWien Shanghai безспорно са най-успешните изложения в тази част на Азия, привличайки огромен брой търговци от множество различни държави и хиляди изложители. За търговците на вино и спиртни напитки, Хонг Конг осигурява перфектната платформа за търговия като безмитна зона като представлява логистичен център, от който могат да се ползват всички фирми с интереси в цяла Азия.

Председателят на БАИВ Галина Нифору споделя, че вярва в успеха на българските вина, За нея ключът се крие в отличното качество, доброто съотношение цена/качество, интересните нови за консуматорите местни сортове (Мавруд, Мелник, Рубин, Гъмза, Димят, Червен мискет и др.), модерната визия и мотивираните винопроизводители.

Трескавата подготовка за участието е в пълен разгар, а ние очакваме завръщането на нашите участници на 14 ноември, за да научим повече за постигнатото.