0
0
0
s2smodern

Българските вина представени от топ белгийски сомелиер

Докато в България водим задочни разговори около обединеното българско вино и изграждането на международен имидж, усилените опити на отделни хора и организации все пак дават плод по света.

На 24 октомври 2016 г. най-добрият белгийски сомелиер и член на журито на Concours Mondial de Bruxelles в Пловдив Ерик Бошман представи български вина по време на професионалното винeно изложение Мегавино в Брюксел.


© Megavino

Ерик Бошман, който е професионален дегустатор и журналист, проведе майсторски клас с всички български вина, участващи на българския щанд на изложението. В рамките на класа, пред сомелиери, енолози, представители на ресторанти и хотели, търговци на вино и любители, той представи типичните за България сортове и българския тероар. По думите на организаторите това събитие е имало за цел да предостави допълнителна възможност на българските винопроизводители да бъдат забелязани от възможно най-много специалисти и търговци на един от най-важните за страната ни външни пазари за вино – Бенелюкс.


© Megavino

По български можем да се похвалим и с най-големия щанд на Мегавино, но по-важното е не размера, а надеждата над стоте вина от България да са спомогнали да качественото представяне на страната ни пред близо 30 000 посетители на изложението. Предвид факта, че над 80% от винарните, взели участие, имат наградени вина от тазгодишния Concours Mondial de Bruxelles, имаме основание да мислим позитивно. Все пак Мегавино е най-голямoтo професионалнo винeно изложение за Бенелюкс, чийто изложители за последните 5 са се увеличили с 30%, а посетителите - с над 20%.