0
0
0
s2smodern

www.enosiasti.bg/shop

Oh là là et voilà!

С огромно удоволствие ви представяме новия електронен магазин на Еносиасти! В него ще намерите 12 уникални вина, които не само обичаме, а настояваме да направим достъпни за повече хора. Всяко вино е представено лично от енолога, който го е създал, с което преодоляваме разстоянието между крайния потребител и автора :) на едно вино.

Ние от Еносиасти не оставаме по-назад и за да направим разговора от първо лице още по-интересен, се включваме с кратък коментар за избора ни в опит да подобрим настроението ви и да усетите положителното във винената индустрия.

ИДЕЯТА

Как се случи всичко? Питате и искате отговор, предполагам. Преди година ви препоръчахме вината на изба Старо Оряхово с енолог Симо Симов. Хубаво, но какво от това, след като те са неоткриваеми малко по-встрани от Черноморието? Ядосахме се, но запазихме самообладание. Казахме си, че дори и някои от любимите ни представители на Меди Валей са трудно откриваеми, затова човек не трябва да губи цялата си веселост, а да се радва, че понякога има възможност да попада на чудесни вина.

Интервюто ни с Екатерина Гаргова обаче, преля чашата. Тя ни разказа за бранда Wine Bridges и за предизвикателствата на това да популяризираш толкова лимитирани серии.

Казахме си „СТИГА”! Трябва да поправим случващото се! Ние ще ги предложим!

По-късно интервюирахме и Алекс Канев с новото му авторско розе „АК”. Не виждахме друг начин...


©Кристина Андреева

Затова създадохме селекция, в която най-малката серия вина наброява едва 500 бутилки, а най-голямата за момента - 4000. Разбира се, не взимаме предвид 70-те останали бутилки от White Story, Траминер, Италиански Ризлинг и Врачански Мискет, 2013 – вино, което, не се съмняваме, ще се изчерпа съвсе-е-ем скоро, защото вече работим по въпроса, както подобава – с приятели.

СЪБИТИЕТО

В Еносиасти вярваме, че вината на приказки често се различават от възприятието на всеки потребител, когато ги опита. Затова направихме всичко възможно да представим 12-те вина на дегустация и да получим обратна връзка от наши верни и бъдещи (we wish) почитатели.


©Кристина Андреева

След кратко изпълнение на „I believe I can fly“ на два гласа и преди да са избягали всички е крайно време да започнем с благодарностите!


©Кристина Андреева

Благодарим на Екатерина Гаргова за отделеното време, за доверието да представим вината й, и това, че даде възможност на всички присъстващи да си поговорят с истински енолог!


©Кристина Андреева

Благодарим и на Димитър Костов, не само защото е заместител на антидепресантите, а и защото ни подкрепя във всичките ни налудничави начинания! Фактор на доверие: 100!


©Кристина Андреева

Още - Ваня Анастасова! Всичко, което можем да кажем за нея ще е малко. Наш главен редактор и Приятел с главно „П” (моля да не ме поправя, така се пише). Човек с изтощаващо и неутешимо желание да научи повече за виното.


©Кристина Андреева

Още - Кристина Андреева (произнася се КрисЧина на португалски). Фотограф на събитието и човек, който успява да издържи екипа на Еносиасти в нелеките моменти, особено тези свързани с рождени дни…


©Кристина Андреева

Теди Цингилев, китарист и автор на музиката към новия проект на Еносиасти, с който изключително се гордеем. За него ще научите (надяваме се) много скоро!


©Кристина Андреева

И естествено на всички присъстващи - БЛАГОДАРИМ ВИ!


©Кристина Андреева

Надяваме се вината да са ви харесали, колкото ни казахте, че са. Събитието беше изключително удоволствие заради вас!


©Кристина Андреева

А в последния момент от National Geographic съобщиха, че си издирват рамката.


©Кристина Андреева

Нашето пожелание към вас е да продължавате да излизате от рамките. Още снимки можете да откриете в нашата Facebook страница.

РЕЗУЛТАТЪТ

Ще се радваме на пътуването. Консумирайте вината, които харесвате и подкрепяйте производителите, които смятате, че си заслужават. Опитвайте, развивайте се и бъдете щастливи!