0
0
0
s2smodern

Ниво 1-3 през септември 2015

Поради завишения интерес, The Wine & Spirits Professional Centre (WSPC®) в Атина ще предлага всички WSET нива вече и на английски език. На 12 септември 2015 г. започва първо ниво за WSET квалификация (WSET Level 1 Award in Wines). Курсът е с продължителност 13 часа и е отлична отправна точка за опознаване на различните стилове вина, комбинациите им с храна, както и условията за съхранение и поднасянето им. Двудневният курс включва семинар с дегустации с продължителност от по 5 часа, завършващи с изпит от 2,5 часа. Първо ниво се провежда удобно през уикенда, така че имаме още по-малко причини да се двоумим.

Ниво 2 (WSET Level 2 Award in Wines) започва непосредствено след приключване на първо ниво (14 септември 2015 г.) и е с продължителност 27 часа (5 дни). Курсът обхваща основните винени сортове, комбинации с храна, пенливи и фортифицирани вина и дегустации.

Ниво 3 (WSET Level 3 Award in Wines) е с начална дата 21 септември 2015 г. и предвижда преподаването на необходими познания за голям брой вина и спиртни напитки, необходими на професионалистите в сферата. Курсът е с продължителност от 7 дни и разглежда факторите, които влияят на стила, качеството и цената на вината и спиртните напитки от основни световни региони. В рамките на нивото курсистите ще научат как точно да описват дегустираните вина и да правят анализ на произхода, стила и качеството им.

WSPC® предлага и комбинирани пакети за желаещите да вземат пълния набор Нива 1-3 или Ниво 1 и 2. Цената на Ниво 1 е €340,00 за всички жители на ЕС, а комбинираният пакет от всички нива е €1.970,00. В таксата се включват учебни материали и такса изпит. Крайният срок за записване за Ниво 1 е 28 август. Нощувките са допълнителен разход, който трябва да предвидите от собствения си джоб, но, хей! Това е Гърция през лятото! Ва-кан-ци-я!

Повече информация за програмата и условията за записване може да получите на уебсайта на WSPC®.