0
0
0
s2smodern

Ежемесечни арт изложби с дегустации

На 9 юни в 18:00 часа стартираха 72-та часа, в рамките на които може да посетите интересна изложба, поместила се в блога ни заради връзката си с виното и желанието да препоръчваме стойностни неща!

Мястото е галерия АРТЕ, намираща се в гр.София, ул. Г. С. Раковски № 183 А. Чудесната идея принадлежи на Ивана Мурджева и Весела Николаева и е опит за солидарен маркетинг - начин винарите да влязат в галериите, а галериите от своя страна да да предложат качествено вино на гостите си. Идеята на организаторите е да избират различно, подходящо вино за всяка конкретна експозиция и да работят с малки изби с отношение към региона, в който работят. Плановете са събитията да се състоят поне веднъж месечно в различни столични галерии.

„Надяваме се, че това е първото от поредица събития, които имат за цел да обединят културата на виното със съществуващата и развиваща се визуална култура. В това събитие са представени двама автори, като акцентът пада върху една картина, състояща се от 13 миниатюри на художник, който никога не е показвал големи формати. Неговото име е Володя Кенарев и за ценителите на неговото изкуство това е една провокация. Идеята на художника е да покаже детайлите от пейзажа, които ние подминаваме с цел да му обърнем внимание и да не го превърнем в пустиня. С цел да насърчим мисленето в тази посока избрахме био сертифицирана винарна - малък производител, който се грижи за запазването на пейзажа, а именно Орбелус. Втората част на изложбата е отговор-провокация на един съвременен графичен дизайнер - Теди Лихо. Той показва съвременната абстракция на невъзможното общуване“, споделя Ивана Мурджева.

Ако имате отношение към изкуството и хубавото вино, ви каним да посетите изложбата и да откриете какво се намира от другата страна на този самодостатъчен октопод!