0
0
0
s2smodern

Бургаски вечери, хубаво вино!

Все още смятаме, че винените изложения трябва да се стремят към градската среда, за да привличат случайни посетители, да ги заинтригуват, да възпитават отвореност към новото, да изграждат култура на дегустацията, познаване на виното и развиване на адекватен вкус. В този смисъл, първият Фестивал на виното в Бургас 2014 предлага добра възможност да се запознаете с вина от цялата страна, а като бонус получавате морски бриз и изключителна гледка към залива.

Кога

Изложението се провежда между 31 юли и 3 август (побързайте!), а дегустациите може да посетите от 15.00 до 23.00 ч. всеки ден.

Къде

Станете част от Фестивал на виното в Бургас 2014 в зала Георги Баев на Морското казино в Морската градина на Бургас. Имайте предвид, че местата за паркиране в съседните улици попадат в бургаската Синя зона и се заплащат с sms на час (1,00 лв.) без ограничение в престоя.

Колко

Цената на билета е 6,00 лв. като в допълнение трябва оставите и 5,00 лв. депозит за чаша, които ще ви бъдат върнати на излизане.

Какво

Можете да дегустирате вина и няколко по-високо алкохолни напитки от близо 25 изби, повечето от които български.

Ние успяхме да опитаме най-новите серии на няколко добре познати производители и да се запознаем с постиженията им от последната реколта.

Може би не сте виждали най-новите етикети на Todoroff (Boutique),

Черноморско злато с ежедневния El Mar

или Villa Yustina със закачливия етикет на 4 Seasons.

Забелязахме и някои нови попълнения, които, ако не съвсем нови на пазара, то поне до момента не бяхме срещали на изложения.

Chateau Windy Hills с интересен Александрийски мискет,

малката и сравнително нова семейна изба Домейн Трифонов,

новият бранд “Thracian Legends” на Alvina Winery,

серията F2F на Винпром Пещера

и най-новото от Four Friends – серията Zitara, този път в бутилки от 750 ml като можем да очакваме и най-високата им серия “Black Shadow” вероятно още през месец ноември тази година.

Ако сте инициативни, можете да участвате и в сляпа дегустация за избор на любимо бяло, розе и червено вино на потребителите. Жокер: използвайте чашата си за дегустации, а не предлаганите на място пластмасови, за да се справите с тази нелека задача.

За един час - толкова плюс много слънце и ухание на море. Представете си, ако бяхме останали два!

Весело лято и консумирайте умерено!