0
0
0
s2smodern

Авиокомпаниите с най-добри вина

Нарастващата конкуренция сред самолетните компании е предпоставка за огромни инвестиции в услуги и бонуси в полза на пътниците. Авиокомпаниите обръщат внимание на все повече детайли, с които да привлекат и задържат клиентите на борда като тук не говорим единствено за по-пухкави възглавници и усмихнати стюардеси (макар и това да помага след като от няколко години насам и водата очевидно е фактор при формирането на цената на билетите; хубаво си беше на времето...).

Затегнете коланите и не ставайте, докато излитаме!

Най-конкурентноспособните самолетни компании пръскат милиони долари всяка година в опит да усъвършенстват своите винени листи, а усилията им биват оценени по време на ежегодните награди “Cellars in the Sky” (“Изби в небето”), организирани от великобританското списание “Business Traveller” (разбира се, че има и такива награди!).

През лятото на 2013 г. “Business Traveller” се свързва с повече от 75 авиолинии, 28 от които заявяват готовност за участие в конкурса. Слепите дегустации са проведени в Лондон през декември, като вината са оценявани независимо от четирима съдии.

На тазгодишната церемония австралийската авиокомпания Qantas за пореден път обира най-много награди, между които “Най-добро бяло вино, предлагано в първа класа”, “Най-добро пенливо вино, предлагано в първа класа”, “Най-добра изба в първа класа”, “Най-добра изба в бизнес класа” и така лелеяната “Най-добра цялостна изба”.


изображение: jtatravel.wordpress.com

Две авиокомпании взеха по две награди всяка: Emirates са наградени за “Най-добро червено вино, предлагано в първа класа” и “Най-добро десертно вино, предлагано в бизнес класа”, а Eva Air отнесоха призовете “Най-добро бяло вино, предлагано в бизнес класа” и “Най-добро пенливо вино, предлагано в бизнес класа”.

El Al получиха награда за “Най-добро десертно вино, предлагано в първа класа”, а Cathay Pacific - “Най-добро червено вино, предлагано в бизнес класа”.

Qatar Airways и Air New Zealand са победители съответно в категориите “Най-добре представена винена листа в първа класа” и “Най-добре представена винена листа в бизнес класа”.

Ако има огромно количество познати авиокомпании, които не намирате измежду наградените, то е защото не са. Наздраве на 10 000 м. височина и приятен полет! Сега вече може да се опитате да се разминете с количката за сервиране на път към тоалетната...