0
0
0
s2smodern

Мидалидаре са едни от основните заподозрени в създаването на добро име на бутиковите изби у нас. Освен че правят страхотно вино, те знаят какво означават термини като „маркетинг“, „позициониране“ и „винен туризъм“ и ги използват по предназначение.

Предвид имиджа, който са си извоювали на българския пазар, беше естествено да ги посетим от първо лице!

0
0
0
s2smodern

Since 1901

Били ли сте в огромна изба? Ако не сте, то определено можете да го добавите към списъка си с неща, които да направите преди следващия си юбилей – ще видите нещо интересно, работещо и с история зад гърба си. За тези, които са се прозявали в час по микроиномика, предприятия като Домейн Менада са чудесен пример за „икономия oт мащаба“ (economies of scale) или идеята за ценовите предимства, които следват от мащаба на едно производство. Трудно можете да намерите информация за Менада в интернет пространството, а виждате вината им всеки ден – затова запретнахме ръкави.

0
0
0
s2smodern

Сливен.

Февруари, 2013.

11:11 ч.

0
0
0
s2smodern

Шато Копса година по-късно.

Невероятните гледки и усещания остават дори и в един по-мрачен сезон като зимата.

Предлагаме ви едно малко по-поетично представяне на Chateau Copsa единствено през обектива на фотоапарата ни. Нашият уикенд в снимки...

0
0
0
s2smodern

Вълшебството на добрия екип

Напук на януарската неприветливост, вместо ски, нарамваме цялата си любознателност, един 100-килограмов фотоапарат, разни други чудеса на съвременната техника и потегляме към Рила и по-точно с. Смочéво (да, ударението пада върху “е”-то), където ни очаква винарска изба Меди Валей.

Докато се носим по небезизвестния и незаслужено набедения за “международен път” E79, се чудим какво да очакваме от хората зад вината от серията A Good Year и Incanto, от местоположението на Medi Vаlley и курса, по който избата е решила да поеме. Освен етикетите на серията Добра година, дело на Йордан Желев, The Labelmaker, избата е актуализирала и логото си, винаги добър знак в графа развитие.

0
0
0
s2smodern

Съвременният вино бар

Днес из дебрите на необятните винени маршрути откриваме заслужаващ внимание пражки винен бар, наречен Red Pif (Ред Пиф). Да, противно на стереотипа, в Чехия пият и алкохол, различен от бира.

Ред Пиф е дело на Aulík Fišer Architects и е съвсем близо до Карловия мост, тоест нямате оправдание да не се натъкнете именно на него, докато се разхождате в града на стоте кули.

0
0
0
s2smodern

Tishbi Estate, кашерно вино и сладко от смокини с каберне

Има много прекрасни страни на това да си еносиаст и несъмнено една от тях е, че получаваш подаръци под формата на вино от цял свят, изпратени с много любов и инструкцията непременно да ги опиташ.

Това е една история за семейна изба в Израел на име Тишби – Tishbi Estate и ако вече се питате къде точно отглеждат лозята си там и за какви традиции може да става дума, четете нататък.

0
0
0
s2smodern

Лукс и вино

Тук може и да е зима, но студът навън единствено стимулира виртуалните ни странствания из прекрасните винени дестинации по света, където (естествено) винаги е по-топло, по-зелено и виното никога не свършва.

The Yeatman е луксозен “винен” хотел, разположен във Vila Nova de Gaia (град на южния бряг на р. Дуеро, срещу гр. Порто) непосредствено до старите изби за порто (портвайн), където готовата продукцията е отлежавала повече от три столетия.

0
0
0
s2smodern

Неподозиран чар

Въпреки прекрaсните български изби и подема на винения туризъм в България, хубаво е човек понякога да поглежда и извън удобната му паничка. Европа е пълна с винена култура и възможности за пълноценна почивка в контекста на любимата напитка. Днес се пренасяме на запад, към една недотам прочута винена дестинация, но комерсиалното така или иначе няма да избяга.

0
0
0
s2smodern

Рицарят с меки извивки

В Quixote Winery не се бият с вятърни мелници.

От самото зараждане на идеята, през нейното осъщeствяване, до гладкото й функциониране, избата и хората зад нея за убедени в своето начинание, знаят какво искат да постигнат и го правят добре.