0
0
0
s2smodern

Отдавна не сме ви препоръчвали нещо ново и причините за това са две, а именно:

1) в процес на планиране на нов винен тур сме и

2) напоследък не можехме да открием заведение, което да ни накара да посегнем към клавиатурата, за да ви го представим… до вчера!

Бистро 45!

Локация: София, бул. “Христо Смирненски” 45.

За запознатите с анатомията на града, ресторантът се намира на мястото на легендарния за Лозенец и столицата ресторант „Вишните“. Заведението е съвсем ново и има всички предпоставки да влезе със списъка на любимите места, защото:

Бистро 45 е компактно със своите 4 маси и уютно с многото интересни детайли в интериора.

Ограничените места предполагат, че резервацията, особено за вечеря, е задължителна, а уютната обстановка ви предразполага да се отпуснете и да се насочите към менюто.

Винената листа е в процес на изграждане и може да ви изненада с някои бутикови предложения като Шато Копса, към което се насочихме ние.

Кухнята е интернационална и набляга на сезонни продукти. Менюто е кратко, но това не прави избора по-лесен. Помислено е за всичко, а неща като хумус, домашен суджук, миди с вино и чесън и фетучини с домати и пермезан ни карат да преглъщаме учестено…

…в комбинация и по отделно.

Изглежда, че винаги можете да бъдете очаровани и от нещо извън менюто като прясно изпечен френски хляб или... попитайте персонала.

Обслужването е непринудено и бързо, което прави впечатление в контекста на пълния ресторант по време на нашето посещение.

Всичко завършва благополучно с шоколадов мус. Беше ни неудобно да питаме за още десерти – макар че след празниците би било хубаво да запазим блестящата си форма.

Тръгнахме си с намерението да се върнем при първа възможност, а вие запомнете бул. “Христо Смирненски” 45 с бялата врата по средата ;)

Обновна информация към 15.01.2016 г.: Бистро 45 е затворено.