0
0
0
s2smodern

Bio Cafetto не е обичайният вино бар, но харесахме трактовката и решихме, че заслужава "място" в нашите "Места".

Къде?

Разположено на тихата Лавеле 19 (в София) зад ретро-соц фасада, това алтернативно място ще задоволи всичките ви арт въжделения и ще предложи различна гледна точка към виното.

Отвътре

Обстановката в Bio Cafetto е еклектична, а мебелировката придава видимо очарователен самоделен шик. Тук определено не може да ви е скучно. Две от стените са заети с библиотеки, чието разнородно книжно съдържание ще ви прави компания, ако се почувствате самотни. Всяко ъгълче на заведението предлага закачливи, дребни “произведения на изкуството”, които не може да се стърпите да не разгледате.

Както подсказва името, тук може да очаквате приятно меню с много био/органични предложения.

Не може да пропуснете и ръководното мото на Bio Cafetto, което ни убеди от раз, че сме на правилното място…

Едва ли има други четири думи, които по-добре да описват съвършенството.

Въпреки че пихме кафе (с био малини!) поради ранния час (да, и ние понякога имаме съвест), съвсем стратегически се позиционирахме “в подножието” на идейната винена стена в Bio Cafetto.

Вино

Макар и неголяма, селекцията вина предизвиква интерес с редки предложения от Франция, Австрия, България. Естествено био вината бяха статистически застъпени със сортове като Ризлинг, Грюнер Велтлинер, Гренаш и Сира.

Нашето внимание привлече и неортодоксалното Trastena Малина и Мерло на изба Златовръх. Консумирахме внимателно, въпреки твърденията, че от тази рецепта глава не боли – и малината, и мерлото си бяха на мястото, балансирано отличавайки се едно от друго в един, нека го наречем със семплото “вкусен”, винен коктейл.

Виното, както и почти всичко останало в BioCafetto, може да закупите на място. Ако цялата бутилка ви е много (сериозно?), винаги може да поръчате вино на чаша и да релаксирате върху канапето от велпапе. Вечерите в Bio Cafetto също звучат свежо с много некомерисална музика, хора и вино. Предизвикваме ви да пробвате специалния chill-out кът и след бутилка био вино да слезете невредими по имповизираното стълбище…

Ако не се приемате прекалено насериозно, търсите различното и сте отворени към нови изживявания на по вино, Bio Cafetto е готово да ви приюти в атристичното си лоно.