0
0
0
s2smodern

Съвременният вино бар

Днес из дебрите на необятните винени маршрути откриваме заслужаващ внимание пражки винен бар, наречен Red Pif (Ред Пиф). Да, противно на стереотипа, в Чехия пият и алкохол, различен от бира.

Ред Пиф е дело на Aulík Fišer Architects и е съвсем близо до Карловия мост, тоест нямате оправдание да не се натъкнете именно на него, докато се разхождате в града на стоте кули.


dezeen.com

За мястото научихме от любимите ни архитекти, с които нерядко дегустираме след тежък работен ден. Истината е, че именно благодарение на креативното “вмешателство” на архитекти повечето винени дестинации по света са това, което радва както небцата, така и очите.


dezeen.com

Щорите-бутилки с логото на Red Pif са емблематична част от интериора на този вино бар, който предлага и добра кухня, тоест трябва да го сложим някъде по средата на скалата между винен бар и ресторант със забележителна винена листа.


dezeen.com

Ред Пиф вече си имат и електронен магазин, което не ви върши работа, ако не сте в Чехия, но по наши наблюдения се стараят да се развиват и определено са добро място, което да посетите, докато сте в Прага. Na zdraví!

Очаквайте скоро да ви разкажем повече за възможностите за винен туризъм в страната на приказките, където думата „шато“ е съвсем близо до реалността.

Източник: blog.cityscape.bg