0
0
0
s2smodern

Лукс и вино

Тук може и да е зима, но студът навън единствено стимулира виртуалните ни странствания из прекрасните винени дестинации по света, където (естествено) винаги е по-топло, по-зелено и виното никога не свършва.

The Yeatman е луксозен “винен” хотел, разположен във Vila Nova de Gaia (град на южния бряг на р. Дуеро, срещу гр. Порто) непосредствено до старите изби за порто (портвайн), където готовата продукцията е отлежавала повече от три столетия.


thetravelbite.com


aroundtheworldwithjane.blogspot.com

Хотелът дължи името си на известна стара британска търговска фамилия, влязла в бизнеса с порто през 1838 г. Tехните наследници продължават традицията, управлявайки една от най-известните компании за порто - Taylor, Fladgate, & Yeatman. Фамилията диверсифицира бизнеса си като в средата на миналия век открива първия хотел от световна класа в долината на река Дуеро.


travellightbulb.blogspot.com

През 2010 г. врати отваря и новият им проект The Yeatman - луксозен хотел с невероятно местоположение, откриващо гледка към историческия център на град Порто.


Басейнът “Декантер” ©trendytips.es

The Yeatman е плод на познанията на неговите собственици в областта на производството на качествено вино и хотелиерския мениджмънт на високо ниво.


winesleuth.wordpress.com

Неслучайно The Yeatman носи прозвището “винен хотел”. Неговите изби пазят една от най-обширните колекции португалски вина. Хотелът е установил партньорство с много от най-добрите винопроизводители в страната, които активно участват в програмите за дегустации, семинари и винени вечери на The Yeatman. Самите изби-партньори спонсорират отделни стаи в хотела - интригуващи картини и предмети хвърлят светлина върху уникалната история на всяка изба, добавяйки дискретен индивидуален акцент към всяка стая или апартамент.


“Бакхус” – най-скъпият апартамент в The Yeatman ©informativos.net

В допълнение към винените мероприятия, организирани в хотела, се предлагат и посещения на водещи изби и техните лозя в регионите Дуеро, Миньо, Дао и Баирада.

Винената програма на The Yeatman е пряко свързана с най-добрите винопроизводители в Португалия – страна с уникални вина с много характер и високо качество.

Портфолиото от предлагани вина включва продукция от всички винени региони на Португалия – от исторически такива до нови, иновативни региони.


the-yeatman-hotel.com

The Yeatman разполага и със значителна колекция вина от различни части на света – от основни европейски региони до вълнуващи вина от Новия Свят.

Избата на хотела е отворена между 16.00-18.00 ч. за тур със сомелиер.


vanguartour.com

Както всичко останало в хотела, ресторантът предлага петзвездни изживявания, отново пряко обвързани с виното. Всеки четвъртък може да се насладите на тематични винени вечери, фокусирани върху определени винени региони. Вечерите са създадени по начин, който не само подобрява знанията на участниците относно самите вина, но и изследва взаимовръзката на виното с храната.


vanguartour.com

The Yeatman предлага и частни винени вечери с домакин винен специалист. Всичко това - на фона на невероятната гледка към р. Дуеро в ресторант, награден със звезда Мишлен (признание за кухня от висока класа) през 2011 г.

Отделните зали на ресторанта предлагат индивидуална, ексклузивна и изцяло съобразена с вашия вкус вечеря или дегустация в атмосфера, пресъздаваща усещането за винена изба.


vanguartour.com

Тези мероприятия варират от семинари, целящи да въведат участниците в основите на винените стилове, до задълбочени, тематични дегустации на вина от различни винени региони или винопроизводители.


vanguartour.com

Към широката гама луксозни услуги, предлагани от хотела, спада и Caudalie Vinothérapie® Spa – спа с луксозни продукти и терапии, базирани на екстракти от грозде с признати антиоксидантни свойства.


vanguartour.com


informativos.net

Ако все пак ви остане време за спане, може да се настаните в една от луксозните стаи на хотела – всяка с обещана фантастична гледка към Порто и р. Дуеро.


vanguartour.com

Стаите са декорирани в класически стил, като всяка носи своя дух на индивидуалност.


planeta-turismo.blogspot.com


vanguartour.com


vanguartour.com

А сега, ако като добри потребители попитате “колко”, вземете си големия портфейл. В зависимост от класа стая и сезона, в който смятате да посетите The Yeatman, е добре да сте се подготвили със суми между 200 и 900 евро на вечер. Е, предполагаме, че си заслужава.

източник: the-yeatman-hotel.com