0
0
0
s2smodern

Веднъж се загубих в Калифорния... беше нарочно, добре планирано и изключително приятно. Решихме да се разходим до един „търговец на вино“ в околностите на Санта Барбара (долината Санта Инес), който се намираше в малко, китно градче, наречено Los Olivos, известно с очарователните си галерии, ресторанти, антикварни магазинчета и, разбира се, места за дегустации.

 

 

Да, моля! Точно тук искахме да дойдем! Това „кафене“,Los Olivos Cafe, тоест приятен ресторант + магазин за вино със зала за дегустации, станал многократно по-популярен след появата му във филма Отбивки (Sideways) . Ако наистина, наистина, ама наистина искате да знаете точно в коя сцена от филма се появява, ето.

Макар и долината Санта Инес да е много далеч от Напа, този ресторант е любимо място на обикалящите Калифорния с цел винен туризъм. Определено остава наше любимо място, на което бихме се връщали отново и отново. Атмосферата е уютна, обслужването на ниво (знам, че трябва да престана да се изненадвам, когато хората се държат не само добре, а и професионално, но и това ще стане), а изборът на вина е искрено задоволителен.

Предлагат над 500 различни вина - наистина впечатляващо. По-голямата част от тях са, естествено, от Калифорния, но има и селекция от вина “from around the world” така да се каже, която обаче, не представляваше интерес за нас, защото искахме да опитаме нещо местно.

Виното беше Зинфандел (Zinfandel) от околните изби, който любезно ни препоръчаха с менюто ни. Изненадващо вкусна комбинация всъщност.

Важното, а и допринасящото за такива прекрасни моменти е, разбира се, добрата компания. В моя случай – скъпата ми приятелка от Япония Yuki, която за моя радост се съгласи този път да не доказва, че може да пие алкохол. Да, тя е от тези източноазиатци, които имат недостиг на ензима алдехид дехидрогеназа (ALDH2) и се зачервява плашещо за няколко минути след консумация на вино, през които твърди, че нищо, ама нищо ѝ няма. Остава въпросът „Всички ли японци са такива?“ Не, но това го казвам само като полезен факт и споделяне на горчив опит, който трябва да ви спре от правене на множество басове и залози по темата. Противно на очакванията, някои японци биха могли да изпият повече от вас!

Няма нужда да казвам, че не ни се тръгваше...

За единиците (най-близки роднини и приятели), които желаят да прочетат „Изгубени в Калифорния – част 2“, откриваме дарителски сметки в лева и евро с обещанието подробно да опишем какво се е случило, разбира се.

Cheers!