0
0
0
s2smodern

Човек не трябва да си мисли, че знае всичко по дадена тема

Срещнахме ви за първи път с Неда Проданова от страниците на Еносиасти преди близо две години. Истината е, че всяка нова наша среща с нея ни кара да искаме да научим повече за виното. Ако познавате Неда Проданова, то вероятно това усещане не ви е чуждо, а ако научавате за нея от нас, то това, което правим наистина има смисъл.

Този път с Неда говорим за личните предпочитания на един енолог, способността й да остава безпристрастна в работата си, промените на пазара на виното, общуването с маркетолозите на избите и продажбите.

0
0
0
s2smodern

Качеството е най-важно

Ето го и обещаното интервю с Алегра Антинори (Allegra Antinori). В него ще научите повече за историята на семейство Антинори, както и за настоящето и бъдещето на бранда Маркези Антинори (Marchesi Antinori). Ще си поговорим за експериментирането в сферата на винопроизводството и отговорността на големите винопроизводители. Ще разберете към какви характеристики на вината се стреми и как се разраства един глобален и успешен семеен бизнес. Всичко това се случва в новата изба Antinori nel Chianti Classico, за която ви разказахме наскоро.

0
0
0
s2smodern

Ръката зад етикета

Прекъсваме по спешност италианската ни афера с едно ексклузивно интервю с Йордан Желев, The Labelmaker. Ако случайно не знаете кой е Йордан Желев, може да започнете четенето тук.

Любимо занимание ни е периодично да го ръчкаме да ни запознае с най-новите си проекти. Обикновено получаваме отговор свързан с non-disclosure agreements и други чуждици, но поняяяяяяяяякога успяваме да го уловим в добро настроение и дори да го накараме да ни покаже нещо НЕВИЖДАНО ДО СЕГА.

0
0
0
s2smodern

Тенденциите в българската винена индустрия са положителни

Цвета Тановска и Катя Йончева, автори на първия “Каталог на българското вино”, ни приютиха за едно приятно интервю на любимата ни тема. Освен за тривиалния, но извличащ интересни истории въпрос “Как започнахте да се занимавате с вино”, говорим за нишата, която каталогът на българското вино покрива и общото ни желание за развитие на винения туризъм в България. В хода на разговора установяваме, че най-продуктивното време за работа на авторите са малките часове на нощта, а отговорността на екипа, с който авторите дегустират включените в каталога вина, правят задачата по списването му още по-приятна.

0
0
0
s2smodern

Искам хората да научат повече за българските вина

Кристи Кентърбъри е една от малкото жени-професионалисти в света с престижната степен Master of Wine.  Тя успява да балансира в напрегнатото си ежедневие ролята на винен журналист, жури и лектор.  Макар да живее в Ню Йорк, по-често може да я видите на популярни винени събития в различни точки на света.

Успяхме да се вмъкнем в програмата й по време на Балканския международен винен фестивал 2013 в София и да си поговорим за българските вина, ангажиментите на един Master of Wine и успешната кариера.

0
0
0
s2smodern

Тук сме, за да разкажем историята

Джейми Гууд е британски писател и блогър с докторат по биология. Той пише статии за виното в The Sunday Express, Harpers, The World of Fine Wine, Decanter, GrapesTALK и Sommelier Journal. През 2005 г. печели наградата "Glenfiddich Drink Book of the Year" с книгата си "Wine science: the application of science in winemaking".

Джейми Гууд стартира блога си "The Wine Anorak" през 2001 г. Wine Anorak е считан за един от най-добрите винени блогове.

0
0
0
s2smodern

За сериозните теми с усмивка

Ще ви запознаем с един от енолозите с най-сериозен опит у нас – г-жа Снежана Мутафчийска. Тя е работила в Домейн Бойар и Катаржина, а в момента е главен енолог и директор на Домейн Менада. Винаги можете да я познаете, дори да не сте я виждали преди – тя вероятно е най-усмихнатият човек на всяко винено събитие у нас, независимо от огромната отговорност, която носи. Нейната компания в разговори за виното е нещо, което можем да ви пожелаем. Възползвайте се от тази препоръка, ако имате възможност – тя обожава да говори за вино и определено има какво ново да ви каже.

0
0
0
s2smodern

Няма как да скрием, че по пътя за Меди Валей се опитвахме да се подготвим психически за среща с една от най-очарователно чепатите личности във винопроизводството у нас. Успокоявахме се, че освен непредсказуем и директен, той е и страшно талантлив, затова трябва да слушаме и да попиваме, докато можем да издържим. Обичаме предизвикателствата, но в интерес на истината най-приятната част от работата ни по Еносиасти е, когато тя ни срещне с непознати хора, с които се оказва удоволствие да водиш разговор на чаша вино. За наша радост, така беше и в този случай. Без повече предисловия, ето какво ни каза Стойчо Стоев.

0
0
0
s2smodern

Фотография в Шанхай

Честно казано с Евелина Господинова се познаваме от няколко хиляди години, но дори и така бяхме сигурни, че няма да знаем отговорите на повечето от въпросите ни към нея. Решихме да ви запознаем с личността ѝ, защото тя е изпълнена с ентусиазъм, пробива на далечни пазари и дори понякога пие вино. Отначало мислехме да сложим заглавие – лозунг от типа: „Българка преуспява в чужбина“, но би било доста пост-соц, а и тя ни забрани официално. Ще кажем само, че сред клиентите ѝ са Starbucks, Elle Girl и Made.com. Останалото научете от самата нея.

0
0
0
s2smodern

Продължаваме с част втора от интервюто с Йордан Желев, a.k.a. The Labelmaker, в която той говори за живота на един известен дизайнер на етикети. Първа част от интервюто може да прочетете тук.

Какво Ви вдъхновява и как намирате вдъхновение за всеки нов проект?

Най-голямото ми вдъхновение идва от факта, че това, което правя, ми харесва страшно много. Това е огромен генератор на идеи, желание за работа, старание, последователност.